Lehet NutriSpeed nélkül is kukoricát termelni, de mennyit?

Lehet NutriSpeed nélkül is kukoricát termelni, de mennyit?

A kukorica szilárd fejtrágyájához még túl fiatal a növény, de a NutriSpeed formába hozza!A mai kukorica vetőmagok több mint 30 t termésre képesek, de csak töredékét tudjuk kihozni belőlük, mert a környezeti viszonyok és a tápanyag ellátottság lerontják az eredményeinket. A gólt csak akkor rúghatod be egy állománnyal, ha már a kelési kondíciók is kiválóak. Szántóföldön gyakran nem úgy jönnek össze a feltételek, hogy jól startoljon a vetőmag és erőteljes, egyöntetű legyen a kelés, pedig ez az első feltétel, ami a termést is eldöntheti. 

NutriSpeed  3 nitrogén formája éppen levélen keresztül a legütősebb:
Vetése után nagyjából 1 hónappal éri el azt a 4-6 leveles állapotot, ahol megindul az intenzív növekedés, ehhez az erőteljes tápanyag felvétel. A legdinamikusabb, szinte töretlen az igénye nitrogénből (kék) és folyamatos, egyenletes a kén igénye is (zöld). Mindhárom nitrogén formája tökéletesen vízoldható, ezek azonnali és tartósabb beépülést biztosítanak levélen keresztül. A folyamatos nitrogén beépülés magnéziummal kombinálva hosszabb ideig zölden tartja a növényt, fokozza a zöldtömeget, kedvezőtlen, vízhiányos időszakok ellenére is növeli a termést. A kénigényt is kiválóan kiszolgálja a NutriSpeed, pedig kevés odafigyelést kap a kukorica állandósult igénye.  

NutriSpeed  nem csak növekedést serkent, hanem kondicionál is: 
A makroelemek mellett a teljes vegetációban kb. 1,5-2,0 kg mikroelemet is felvesz az állomány, különösen nagy a cink igénye, közel 0,5 kg kell egy jobb terméshez. A talajon keresztül kiadott mikroelemek nagyon gyengén hasznosulnak, az ország közel kétharmad kukorica termőterülete cinkhiányos.  A NutriSpeed a teljes mikroelem sort tartalmazza, ráadásul levélen azonnal felvehető formációban. Ezzel a mikroelem kínálattal megteremtjük a tápanyagok összhangját, elősegítjük a vegetatív-generatív egyensúlyt. A legjobb terméshez mindig akkor jutunk, amikor a legnagyobb vegetatív felület mellett indul meg a termésképzés.

Mikor jár a legnagyobb haszonnal aNutriSpeed  kijuttatása?
Mire a kukorica a 4 leveles állapotot eléri, a gyomok is megjelennek, időszerű a poszt gyomirtás elvégzése. Az igazán jó tápanyaghatás akkor érhető el, ha a gyomirtással egy menetben kombinálva történik a kijuttatás. Ekkor nemcsak kikapcsoljuk a gyom konkurenciát, hanem azonnal startoltatjuk is az állományt. 10 l/ha dózisban egyszeri kezeléssel már látványosan megugrik a növényállomány, de ha a címerhányás időszakában már aszályosra fordul az idő, akkor érdemes ugyanezzel az adaggal ismételni, mert kevesebb lesz a hiányos cső, megnő az ezerszem tömeg, végső soron a mérleg jobbat fog mutatni. 

Vissza a blogba

Ajánlott termékek

1 / 4